Veelgestelde vragen

Hopelijk vind je hier direct een antwoord op je vraag. Zo niet, aarzel niet om te bellen met 053-303 2700.

Ik heb een auto besteld tijdens de actie met Woonexpress. Waar kan ik de vragen en voorwaarden vinden?

Voor de actie met Woonexpress hebben wij een speciale FAQ (veelgestelde vragen) in het leven geroepen. Deze kun je hier terugvinden.

De actie is nu afgelopen, wordt mijn aanvraag nog wel in behandeling genomen?

Ja, iedere aanvraag die wij tijdens de actie hebben binnengekregen wordt in behandeling genomen.

Wat is Private Lease / Privé Lease?

Het Privé Leasen of Private Leasen van een auto betekent dat je voor een langere periode betaalt voor het gebruik van een auto die juridisch en economisch eigendom blijft van DirectLease. De kosten van wegenbelasting, pechulp, reparatie, onderhoud, banden en verzekering zijn voor rekening van DirectLease. Jij betaalt hiervoor een maandelijks bedrag gebaseerd op een vastgesteld jaarkilometrage en een bepaalde looptijd in maanden. Bijtelling betaal je niet. De enige kosten die je hebt zijn je leasetarief en de brandstof.

Wie zijn wij?

DirectLease verraste de Nederlandse autoleasemarkt in 2001 door als eerste maatschappij leaseauto’s via het internet aan te bieden. Door de jaren heen is de website van DirectLease uitgegroeid tot één van de meest populaire sites op het terrein van autoleasing. DirectLease stelt bezoekers in staat met een muisklik hun nieuwe leaseauto – tegen het laagst mogelijke tarief – te bestellen. Een formule die perfect aansluit bij de handelingssnelheid van het moderne zaken doen. DirectLease is de ideale leasepartner voor particulieren en bedrijven van elk formaat, van eenmanszaak tot multinational en heeft onder andere vestigingen in Duitsland en Belgïe. DirectLease is onderdeel van International Car Lease Holding met een wagenpark van ruim 40.000 auto's.

Wat zijn de voordelen van Private Lease?

Als je een nieuwe auto wilt rijden, is leasen vaak de beste oplossing. Jouw autokosten zijn vooraf helder en staan min of meer vast. Je hoeft je met private lease geen zorgen te maken over de verzekering, banden, reparatie en onderhoud en verkoop van de auto na afloop van het leasecontract. DirectLease schaft de auto voor je aan, hier heb je zelf geen omkijken naar. DirectLease zorgt voor zorgeloos rijplezier tegen een zeer aantrekkelijk maandelijks leasetarief.

Waarom kies je Private Lease van DirectLease?

Naast de algemene voordelen van private lease biedt leasen bij DirectLease je nog wat andere extra's. Deze voordelen bieden andere aanbieders vaak niet.

  • Geen leeftijdsdiscriminatie

Andere partijen hanteren vaak een toeslag als je jonger bent dan bijvoorbeeld 20 jaar, of ouder bent dan 70. Bij DirectLease is iedereen gelijk.

  • Geen toeslag bij te weinig schadevrije jaren

Andere partijen hanteren vaak een vanaf prijs die alleen geldt als je 8 of meer schadevrije jaren hebt opgebouwd. Bij DirectLease de vanaf prijs ook gewoon echt de vanaf prijs, wij rekenen geen schadevrije jaren toeslag.

  • Keurmerk Private Lease

DirectLease is aangesloten bij de Stichting Keurmerk Private Lease. Dit is hét private lease keurmerk voor de autobranche. Met het keurmerk private lease weet je zeker dat je bij een betrouwbare partij zit met eerlijke voorwaarden. Op https://www.directleaseprivate.nl/keurmerk-private-lease kun je meer lezen over het keurmerk.

Wat kost Private Lease?

Dat is vooral afhankelijk van welke auto je kiest en hoeveel je rijdt. In ieder geval zijn wij volledig transparant in hoe jouw keuzes je maandtarief bepalen. De prijs die wij op de site vermelden is de prijs die je maandelijks betaalt, uiteraard inclusief de btw. Geen verrassing dus en prima te budgetteren.

Hoe zit het met mijn privacy?

DirectLease respecteert je privacy en zorgt ervoor dat met jouw persoonsgegevens vertrouwelijk en zorgvuldig wordt omgegaan.

Je persoonsgegevens worden gebruikt voor het afsluiten en uitvoeren van overeenkomsten betreffende de producten en diensten die wij aanbieden en andere, daarmee nauw samenhangende overeenkomsten. Ook worden zij verwerkt als wij een gerechtvaardigd belang hebben, zoals een goede bedrijfsvoering, reclame en direct marketing doeleinden. Verder verwerken wij de gegevens wanneer wij daartoe wettelijk verplicht zijn. Wij kunnen jouw persoonsgegevens voorts anoniem / niet herleidbaar verwerken voor statistische en wetenschappelijke doeleinden en ter verbetering van de kwaliteit van onze producten en diensten.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens alleen dan, als dat vanwege een specifieke aanleiding noodzakelijk is. Wij zullen dan ook alleen persoonsgegevens verwerken die in een bepaald verband afdoende, ter zake dienend en niet buitensporig zijn.

Op eerste verzoek zal DirectLease inzage geven in jouw persoonsgegevens zoals door DirectLease in haar systemen verwerkt. Wijzigingen kunnen, indien van toepassing, worden doorgegeven.
Desgewenst kunnen gegevens worden verwijderd indien er geen sprake (meer) is van een overeenkomst. Deze verzoeken tot inzien, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens kunnen gestuurd worden naar info@directlease.nl of per post naar DirectLease B.V., Postbus 159, 7570 AD Oldenzaal.

 

Zijn alle auto's geschikt voor Private Lease?

Bij DirectLease zijn (bijna) alle auto's te verkrijgen in private lease. Naast het standaard aanbod op onze website kun je een op maat gemaakte private lease offerte opvragen. Een op maat gemaakte private lease offerte kun je op de volgende manier aanvragen:

  1. Surf naar www.directlease.nl
  2. Doorloop het offerteproces voor een zakelijke lease-offerte voor de auto van je wensen
  3. Kopieer het offertenummer en e-mail dit naar sales@directleaseprivate.nl

Je ontvangt van ons binnen een dag een op maat gemaakte private lease offerte.

Zijn alle Private Lease auto’s altijd nieuw?

Alle auto's die je zelf samenstelt en die wij aanbieden op de website zijn nieuw, met uitzondering van de auto's waar "Occasion" bij staat. 

Hoe kies ik mijn private lease auto?

Je kiest jouw private lease auto uit de meest courante en populaire modellen. Wij hebben de beste uitvoeringen uitgezocht en zorgen ervoor dat we die heel snel en voordelig kunnen aanbieden. Als je de kleur of uitvoering aan ons overlaat,kun je dikwijls al binnen een week zorgeloos een private lease auto rijden.

Kan ik accessoires of opties toevoegen aan mijn auto?

Ja, dit is mogelijk maar wel binnen bepaalde grenzen. Als jij aangeeft in welke auto je geïnteresseerd bent, dan nemen wij contact met je op om jouw wensen of aanpassingen door te spreken. Je ontvangt dan van ons een persoonlijke private lease offerte.

 

Beschikken de private lease auto's over airconditioning?

Bijna al onze modellen zijn standaard voorzien van een audio installatie en airconditioning. En op een enkel model na zijn zijn het allemaal 5-deurs auto's. Wij hanteren geen meerprijzen in de vorm van "comfort packs" voor elementen die ons inziens standaard op een auto moeten zitten.

 

Kan ik kiezen voor all-season banden?

Het is mogelijk om voor je private lease auto all-season (all weather) banden te bestellen. Hiermee ben je zowel in de zomer als winter veilig op weg. 

 

Komt iedereen in aanmerking voor private lease?

Ja, iedere particulier – of je nu student of AOW-er bent – kan voor private lease van DirectLease kiezen. Een kredietcheck maakt wel onderdeel uit van de acceptatieprocedure.

 

Aan welke eisen moet ik voldoen als ik wil leasen?

DirectLease voert altijd een kredietcheck uit waarbij wij de normen hanteren opgesteld door de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN-norm). De minimale zaken die wij in eerste instantie nodig hebben zijn een kopie geldig rijbewijs, een kopie van de meest recente loonstrook en een recent bankafschrift met daarop vermeld je loonstorting en woonlasten. Daarnaast vindt standaard een BKR-toetsing en -registratie plaats.

 

Er staat een BKR-codering achter mijn naam, kan ik daarmee een privélease-auto gaan rijden?

Een BKR-toetsing maakt deel uit van de financiële acceptatie. Dit is één van de variabelen die beoordeeld wordt. Een BKR registratie is uiteraard geen probleem, als er sprake is van een lopende BKR-codering zullen we per geval bekijken hoe we hiermee omgaan.

 

Welke documenten dien ik te overleggen om in aanmerking te komen voor een private lease contract?

Normaal gesproken de meest recente loonstrook, een bankafschrift met daarop de storting van het loon, de woonlasten (meest recente hypotheek- of huurbetaling) en zowel een kopie van een geldig  paspoort als rijbewijs. Indien je korter dan 12 maanden in dienst bent of een tijdelijk dienstverband hebt, ontvangen wij graag aanvullend een werkgeversverklaring.

Per mail informeren we je na de aanvraag over welke stukken we in jou specifieke geval nodig hebben.

Wat is er allemaal inbegrepen in het tarief?

Reparaties, onderhoud, banden, all risk verzekering, pechhulp in binnen- en buitenland, wegenbelasting, vervangend vervoerservice na 72 uur en niet te vergeten de BTW. Je hoeft dus alleen nog maar te tanken!

Hoe lang kan ik in de prive lease auto rijden?

Je sluit het prive lease contract af voor 24, 36, 48 of 60 maanden. Eventueel korter kan ook maar dat heeft wel gevolgen voor het maandelijks leasetarief. Graag komen we met je in contact over de mogelijkheden, mail naar sales@directleaseprivate.nl

 

Kan ik tussentijds mijn contract opzeggen?

Tijdens het eerste jaar is het contract niet opzegbaar. Daarna kun je het contract afkopen tegen de vaste opzeggingsvergoeding van 50% van de resterende termijnen. Hier zit echter wel een maximum aan: je betaalt nooit meer dan het verschil tussen de gezamenlijke termijnbedragen die zijn betaald en nog moeten worden betaald tot het moment van opzegging en de gezamenlijke (hogere) termijnbedragen die betaald zouden moeten worden tot dat moment indien de leaseovereenkomst direct voor deze kortere periode zou zijn aangegaan.

 

Rekenvoorbeeld: 
Uitgangspunt: contract met looptijd 36 maanden. Tussentijdse opzegging vindt plaats in de 24e maand.

  • Looptijd 24 maanden: leaseprijs € 289,-
  • Looptijd 36 maanden: leaseprijs € 249,-

De vaste opzeggingsvergoeding bedraagt 50% van 12 termijnen x € 249 = € 1.494,-
De maximale opzeggingsvergoeding bedraagt 24 x (€ 289,- minus € 249,-) = 24 x € 40,- = € 960,-
In dit geval wordt maximaal € 960,- in rekening gebracht.

Kan ik een contract ook verlengen?

Dit is in sommige gevallen mogelijk maar niet altijd. Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Hoe zien onze algemene en aanvullende voorwaarden er uit?

DirectLease volgt uiteraard de algemene voorwaarden zoals deze binnen het Keurmerk Private Lease zijn opgesteld. Deze en onze aanvullende voorwaarden vind je hier. 

 

Heb ik recht op pechhulp?

Ja, pechhulp in binnen- en buitenland is inbegrepen in het contract.

 

Is een ongevallen inzittende verzekering (POI) inbegrepen?

Een personen ongevallen inzittenden verzekering is standaard niet inbegrepen in het leasetarief. Deze extra verzekering kun je voor een paar euro per maand als optie kiezen.

 

Ik heb een klacht, waar kan ik deze melden?

Heb je een klacht? Vul dan dit formulier in en we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag. Hoe wij klachten oppakken en behandelen vind je terug in onze klachtenprocedure


Hoe gaat de aflevering van mijn prive lease auto precies in zijn werk?

De prive lease auto wordt tegen betaling van € 65,- door onze dealer afgeleverd op elk gewenst adres in Nederland. Deze kosten worden separaat aan je doorbelast door DirectLease. Je kunt de prive lease auto ook ophalen bij onze dealer, uiteraard zijn hier dan geen kosten aan verbonden.

Hoe snel kan de private lease auto worden afgeleverd?

Na financiële acceptatie rijd je soms al binnen 2 weken in je nieuwe private lease auto! Let op: Wij leveren het hele jaar door private lease auto's af, met uitzondering van 15 november tot en met 1 januari.

 

Wordt de prive lease auto afgeleverd met een volle tank brandstof?

Ja onze prive lease auto's worden met een volle tank afgeleverd. Omdat dit tegenwoordig niet meer is inbegrepen in de afleveringskosten van de auto wordt deze brandstof wél aan je doorbelast. Om je toch wat prettiger de weg op te laten gaan nemen wij de eerste circa 10 liter brandstof voor onze rekening.

 

Wanneer moet ik onderhoud laten plegen aan mijn private lease auto?

Voor elke auto is dit anders. Hieronder vind je de onderhoudsintervallen van ons standaard aanbod. Lease je een andere auto dan in deze lijst vermeld? Neem dan even contact op met je dealer of raadpleeg het bij de auto geleverde instructieboekje.

onderhoud

Kan ik meer dan 12.000 kilometer per jaar rijden?

Dat kan! Rijd je meer dan de afgesproken 12.000 km per jaar dan is bijkopen van privé lease kilometers simpel, goedkoop en vooral onbeperkt! Alle meer gereden kilometers boven de 12.000 km worden jaarlijks met je verrekend tegen slechts enkele centen per kilometer. Voor de Kia Picanto is dit bijvoorbeeld €0.06 per kilometer. Rijd je dus 5000 kilometer meer, dan kost dat 5000 x €0.06 = €300 per jaar ofwel €25,- per maand.

Zo houden we het simpel, transparant en betaalbaar!

Waar ga ik heen voor onderhoud aan mijn prive lease auto?

De keuze door wie je het onderhoud aan je prive lease auto laat uitvoeren is geheel aan jou. De enige voorwaarde is dat het een officiële merkdealer van het betreffende merk moet zijn.

 

Wanneer moet ik mijn jaarlijkse kilometerstand doorgeven?

Nadat je een volledig jaar in je privélease-auto hebt gereden, vragen wij je je kilometerstand door te geven. Je krijgt hiervoor een e-mail, dus je hoeft hier niet zelf aan te denken. Het enige dat je dan dient te doen is de instructies in deze e-mail opvolgen en je kilometerstand invullen. De rest regelen wij voor je.

 

Werken jullie met een aanbetaling of borgsom?

Private Leasen bij DirectLease behoeft geen aanbetaling. Wel vragen wij je een borgsom te storten van 3 maandtermijnen. Die ontvang je na inlevering van de auto in goede staat en na voldoening van openstaande posten weer keurig terug.

 

Hoe ziet de eerste facturatie eruit?

Omdat je de auto in de loop van een maand in ontvangst neemt zal de eerste facturatie wat later op gang komen. Dit betekent dat je een gedeelte van de eerste maand betaalt plus de eerste volledige maand daarop volgend. Je betaalt de leasetermijnen immers altijd per maand vooraf. Daarnaast belasten wij een gedeelte van de volle brandstoftank aan je door (wij nemen de eerste circa 10 liter voor onze rekening).

Indien je de prive lease auto thuis hebt laten bezorgen wordt € 65,- transportkosten doorbelast.

Hoe verloopt de betaling van de facturen?

Via automatische incasso. Je betaalt de leaseprijs per maand vooraf, wij incasseren op de laatste werkdag van de maand, voorafgaand aan de maand waarop de betaling betrekking heeft. Daar heb je dus geen omkijken naar.

 

Hoe is het eigen risico geregeld?

Bij DirectLease maken we onderscheid tussen schade aan je private lease auto en schade aan een ander. Heb je enkel schade bij een ander veroorzaakt, dus niet aan je private lease auto, dan wordt een WA eigen risico van € 150,- in rekening gebracht. In geval van schade aan je eigen private lease auto wordt een Casco eigen risico van € 300,- in rekening gebracht. Het WA eigen risico kan voor € 5,- per maand worden afgekocht.

In alle gevallen wordt er maximaal één eigen risico doorbelast dus nooit meer dan € 300,- per gebeurtenis.

Hoe zit het met de belastingen?

Als jij een auto prive least, dan betaal je geen fiscale bijtelling. Je hoeft geen rekening te houden met de wegenbelasting, ook deze is bij de prijs inbegrepen. De hoogte van de wegenbelasting is gebaseerd op onze vestiging: Overijssel. Dit is een tarief dat landelijk gezien aan de ondergrens zit. 

 

Wie betaalt de brandstof?

Brandstofkosten zitten niet in het maandelijkse leasetarief en zijn voor eigen rekening.

Wat als ik een bekeuring krijg?

Bekeuringen worden rechtstreeks naar je huisadres gestuurd door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) en worden zonder tussenkomst van DirectLease door jou zelf voldaan.

 

Krijg ik te maken met bijtelling?

Nee, omdat je privé alle kosten draagt van het leasecontract heb je geen fiscale bijtelling.

 

Wordt mijn privélease-contract geregistreerd bij het BKR?

Ja. Tijdens het acceptatieproces doen wij een toetsing bij het BKR en op het moment dat je in je nieuwe auto gaat rijden registreren wij de overeenkomst bij het BKR. De hoogte van het te registreren bedrag is gelijk aan 65% van het maandelijkse leasebedrag keer het aantal maanden van de overeenkomst. Betaal je bijvoorbeeld € 200,- per maand en sluit je het leasecontract af voor 24 maanden dan wordt er 65% van (€ 200,- keer 24) is € 3.120,- geregistreerd bij BKR.

 

Welke schades vallen onder de categorie gebruiksschades en welke niet?

DirectLease hanteert een duidelijke richtlijn voor wat wij noemen gebruiksschades. Dit zijn schades aan een auto die horen bij het gebruik ervan. Om de duidelijkheid te creëren waar je als berijder recht op hebt, hebben we een innameprotocol gemaakt, voorzien van een duidelijke splitsing in enerzijds geaccepteerde gebruiksschades en anderzijds schades die we tijdens het contract gemeld willen zien. Doe je dit laatste niet, dan kunnen we deze schade volledig op jou verhalen. 

Het inname protocol kun je hier downloaden. In dit document vind je alles wat je moet weten met betrekking tot het inleveren van je auto.

Wat moet ik doen bij schade?

Schade rijden is natuurlijk heel vervelend, met name voor jou zelf. De reparatie van de auto is standaard verzekerd. Het eigen risico wordt niet doorbelast op het moment dat wij de schade kunnen verhalen op de tegenpartij.

Heb je onverhoopt toch schade gereden? Dan kun je de volgende stappen ondernemen.

1. Vul het meegeleverde "Europees Schadeformulier" in. Heeft u deze niet meer in bezit, download deze dan hier.
2. Vul het schadeformulier in, en stuur deze op als .PDF naar schade@directlease.nl
3. Is er een tegenpartij betrokken bij de schade? Dan moet deze PDF ook opgestuurd worden naar schadedirectlease@iak.nl

Mobiel schade melden kan ook. Ga naar https://www.mobielschademelden.nl/ en vul uw gegevens in.

Wat moet ik doen bij pech?

Bij pech met je prive lease auto neem je contact op met de 24-uurs hulpdienst van de ANWB op telefoonnummer: 0592-39 05 37 of  +31 (0)70 314 50 68 vanuit het buitenland. We zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk weer mobiel bent.

Mijn band is kapot, wat nu?

Wanneer een band om een andere reden dan de reguliere slijtage vervangen of gerepareerd moet worden dan spreken we van schade.  Als deze band te repareren is, dan zijn de kosten voor DirectLease. Wanneer de band vervangen moet worden, wordt er een gedeelte van de daadwerkelijke kosten doorbelast, uiteraard tot een maximum van het eigen risico

Bouw ik schadevrije jaren op tijdens de leaseperiode?

Wanneer je gedurende het leasecontract geen schade rijdt door eigen schuld, kun je na afloop van ons een verklaring van schadevrije jaren krijgen. Deze verklaring kun je gebruiken wanneer je weer zelf een auto wilt verzekeren.

 

Is de auto van mij aan het einde van de leaseperiode?

Nee. De auto blijft economisch eigendom van DirectLease. Wel heb je de mogelijkheid om tegen de dan geldende dagprijs de auto over te nemen. Of je kunt een nieuwe auto uitzoeken en weer een periode leasen.

Hoe gaat de inlevering van de auto einde contract in zijn werk?

Wanneer je aan het einde van je contract een nieuwe auto gaat leasen bij DirectLease dan zorgen wij voor een kosteloze omwisseling van de auto's. Wanneer je geen nieuw contract afsluit bij DirectLease dan kun je de auto inleveren bij DirectLease. Natuurlijk kunnen we de auto ook bij je ophalen. De kosten hiervoor bedragen € 65,-.

Je kunt je auto afmelden via de volgende link: https://directlease.nl/afmelden-private-lease-auto/

Wanneer wordt de borgsom geretourneerd?

De borg wordt aan het einde van het contract door ons geretourneerd, indien de auto geen schades heeft. Deze dien je namelijk te melden tijdens de contractperiode.