Vergelijk elektrische private lease auto’s

Elektrische auto’s brengen veel nieuwe snufjes met zich mee die straks de zelfrijdende auto mogelijk moeten maken. Denk aan rijhulpsystemen als adaptive cruise control, rijstrookassistentie of verkeersbordherkenning. Welke auto’s bieden welke snufjes? We vergelijken voor jou ons aanbod van elektrische private lease auto’s.
Swipe om alle kolommen te zien

Peugeot E-208
Active

Opel Corsa-E
Edition

Fiat 500-E

MG ZS EV
Luxury

Apple CarPlay/Android Auto ondersteuning
ABS
Airconditioning
Bluetooth telefoon + audio
Elektrisch verstelbare buitenspiegels
Elektrisch verwarmbare buitenspiegels
ESC/ESP (Electronic Stability Control/Program)
Hill Start Assist
ISOFIX-bevestigingspunten
Touchscreen
USB aansluiting
Regensensor
Verkeersbordherkenning
Digitale radio-ontvangst (DAB+)
Keyless startknop
Keyless entry
Lane Keep Assist
Lane Departure Warning
Dodehoekwaarschuwing
Voetganger- en fietserdetectie
Cruise control Adaptive + start &go Adaptive + start &go Adaptive + start &go
Parkeersensoren voor en achter achter achter
Elektrisch bedienbare ramen voor en achter voor voor en achter voor en achter
Elektrisch verstelbare bestuurdersstoel
Automatic Emergency Braking (AEB)
Grootlicht assistent (High-Beam Assist)
Achteruitrijcamera
Alarm
Snelheidsbegrenzer
Rear Cross Traffic Alert
Follow me home verlichting
Vermoeidheidsherkenning (Driver Alertness Assist)
Verwarmbare stoelen voor en achter voor
Verwarmbaar stuurwiel
Bekijk Bekijk Bekijk Bekijk
Vanaf
€349 /mnd
o.b.v. 60 maanden & 12.000 km/jr
€349 /mnd
o.b.v. 60 maanden & 12.000 km/jr
/mnd
o.b.v. & 12.000 km/jr
€499 /mnd
o.b.v. 60 maanden & 12.000 km/jr

Apple CarPlay® met Siri / Android Auto

Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om je smartphone met je auto te verbinden. Maar het kan nog verder gaan dan een eenvoudige bluetooth verbinding voor muziek en telefoon. Je kunt verschillende apps vertonen op het dashboard van je auto. Hiervoor hebben Apple en Android respectievelijk CarPlay and Auto bedacht. Jouw auto moet deze koppeling wel ondersteunen om gebruik te maken van deze apps.

ABS (antiblokkeersysteem)

ABS is het antiblokkeersysteem en tegenwoordig is nagenoeg iedere personenauto ermee uitgerust. Het zorgt ervoor dat de wielen tijdens (heftig) remmen niet blokkeren. Blokkerende wielen zorgen er namelijk voor dat de auto volledig onbestuurbaar wordt. En dat is wat je net niet wilt met een noodstop. ABS wordt in elektrische auto’s vaak gebruikt in combinatie met het Automatic Emergency Braking (AEB) systeem.

ESC/ESP (Electronic Stability Control/Program)

ESP staat voor Electronic Stability Program en soms zie je het beschreven als ESC: Electronic Stability Control. Het ESP systeem zorgt ervoor dat je auto in bijzondere situaties beheersbaar blijft. Het ESP probeert de vier wielen van je auto zo in te regelen (door af te remmen en gas terug te nemen) dat een slip zo lang mogelijk voorkomen wordt.

Hill Start Assist

De assistent die je helpt bij hellingen: achteruit rollen is verleden tijd. Bij het loslaten van de rem, zorgt de Hill Start Assist ervoor dat jouw auto niet achteruit beweegt. Geen handrem meer nodig!

Touchscreen

De touchscreen kennen we ondertussen allemaal van onze smartphone. Maar tegenwoordig vind je ‘m ook terug midden in je dashboard. De touchscreens variëren qua grootte per auto en de functionaliteiten variëren ook. Zo kunnen sommige auto’s koppelingen leggen met je smartphone zodat je je vertrouwde navigatie app in je auto kunt gebruiken.

Regensensoren

Regensensoren regelen automatisch de frequentie van de ruitenwissers, afhankelijk van hoe hard het regent. Dankzij regensensoren ben je niet continu bezig om de ruitenwissers aan/uit te zetten of de snelheid ervan aan te passen. Dit slimme systeem maakt gebruik van een sensor, vaak achter de binnenspiegel, die de hoeveelheid regen op je voorruit detecteert en de ruitenwisser daarop afstemt.

Verkeersbordherkenning (Traffic sign recognition)

Verkeersbordherkenning houdt je op de hoogte van wijzigende snelheidslimieten. Het systeem zorgt ervoor dat je via je dashboard een seintje krijgt (visueel of geluid) als je te hard rijdt.

Keyless entry en startknop

Geen sleutel meer in de deur om de auto te openen en geen sleutel meer in het contact? Dat is “keyless entry” en “keyless start”. Je auto merkt dat je de sleutel dicht genoeg in de buurt is (maar het mag gerust in je zak blijven zitten). Daarmee kun je via een aanraking van de handgreep van de deur je auto ontgrendelen. Ook tijdens het starten van je auto mag de sleutel in je zak blijven zitten: je start de auto eenvoudig door een knop in te drukken.

Rijbaanassistentie (Lane Keep Assist, Lane Departure Warning)

De ‘lane keeping’ functie van je auto helpt je om in je eigen rijstrook te blijven rijden. Sensoren in je auto zien de strepen van jouw rijstrook. Als je te dicht langs de rijstrook rijdt, of je dreigt (zonder je knipperlicht in te schakelen) van baan te wisselen, dan grijpt jouw auto in.
Heb je ‘Lane Keep Assist’? Dan stuurt het systeem je automatisch terug naar je eigen rijstrook.
Heb je ‘Lane Departure Warning’? Dan krijg je een trilling in je stuur of hoor je een geluidssignaal om je te waarschuwen.

Dodehoekwaarschuwing (Blind Spot Assist/Warning)

Iedere bestuurder heeft wel eens ervaren hoe gevaarlijk de dode hoek kan zijn: de plek rond je auto waar je als bestuurder geen zicht op hebt. Blind Spot Assist helpt je hierbij. Afhankelijk van de auto krijg je een visueel of geluidsignaal dat er iets in je dode hoek wordt gesignaleerd. De visuele signalen worden weergegeven in de betreffende zijspiegel (of in het frame van de voorruit).

Adaptive/Intelligent cruise control - optioneel: met Start & Go functie

Cruise control (een constante rijsnelheid instellen) is zeer fijn. Totdat er andere weggebruikers voor je rijden. Adaptieve cruise control is slimmer. Hiermee wordt er rekening gehouden met je voorgangers: je snelheid wordt automatisch aangepast door te remmen of gas te geven.
Met Start & Go functie kun je je cruise control ook in de file gebruiken! De cruise control remt niet alleen een beetje af, maar kan tot stilstand afremmen en weer optrekken als het verkeer weer op gang komt.

Parkeersensoren

Parkeersensoren helpen je om de afstand te bepalen tot stilstaande objecten om jouw auto heen. De sensoren geven een geluidssignaal af, dat qua snelheid verandert naarmate de stilstaande objecten dichterbij komen. Parkeersensoren zijn een super handig hulpje bij inparkeren en parkeren op plekken met weinig zicht.

Automatic/Intelligent Emergency Braking (AEB/AEBS)

Hiermee herkent jouw auto een noodsituatie en reageert daarop. De ingreep kan (afhankelijk van het automodel) een combinatie zijn van een waarschuwingssignaal, maximale remdruk opbouwen, het ABS (antiblokkeersysteem van de remmen) en afremmen.

Grootlicht assistent (High-Beam Assist)

Grootlicht wat automatisch inschakelt. Op slecht verlichte wegen kan dit veel ongelukken schelen. Koplampen en achterlichten van andere voertuigen op de weg worden gedetecteerd. Als het systeem geen voertuigen ziet, dan schakelt het automatisch het grootlicht in en heb jij beter zicht. Wanneer er weer voertuigen in de buurt zijn die hinder kunnen hebben van jouw grootlicht, schakelt het systeem weer om naar normale koplampen.

Parkeercamera (Achteruitrijcamera)

Achteruitrijcamera’s helpen je de auto veilig van en naar een parkeerplek te chauffeuren. Parkeercamera’s komen in verschillende soorten en maten, maar over het algemeen omvat het een of meerdere camera’s in je bumper die een beeld doorgeven aan je dashboard. In het beeld van de camera kan er ook een begeleidingslijn zichtbaar worden die je helpt om in te schatten hoe scherp je moet draaien en hoe ver je nog achteruit kan.

Snelheidsbegrenzer

Dit hulpje werkt net even anders dan cruise control. Met cruise control wil je dat de auto een bepaalde snelheid aanhoudt. Maar met een snelheidsbegrenzer zorg je ervoor dat je niet te hard kan rijden: je moet zelf gas blijven geven maar je zult dan nooit te hard gaan.

Rear Cross Traffic Alert

Dit systeem detecteert bewegende objecten achter jouw voertuig. Erg prettig als je bijvoorbeeld van een parkeerplek achteruit moet rijden en er kunnen mogelijk fietsers of auto’s achter je langs rijden. Zo “ziet” je auto het verkeer achter je voordat je het zelf kunt zien.

"Follow me home" verlichting

Met “Follow me home” verlichting blijven de lampen op de auto een tijdje schijnen nadat het contact is uitgezet. Afhankelijk van het model zijn het i.i.g. de koplampen die blijven schijnen,en soms wat extra lampen (zoals verlichte buitenspiegels, kentekenplaatverlichting, etc). Super handig, want zo heb je genoeg licht om je voordeur te vinden, of - in het geval van een elektrische auto - goed zicht om de laadkabels aan te sluiten.

Vermoeidheidsherkenning (Driver Alertness Assist)

Vermoeidheid in het verkeer is een serieus probleem. En jouw auto kan je daarbij helpen. Door een complexe samenwerking van sensoren en slimme analyses van jouw auto, kan er bepaald worden dat je best een beetje moe lijkt te worden. In je dashboard vind je dan een lampje of een waarschuwing: zou je niet even pauze nemen?

Ga jij kiezen voor een elektrische private lease auto?

Bekijk onze elektrische private lease auto's

DirectLease Ga jij kiezen voor een elektrische private lease auto?
Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - do van 8:30u - 21:00u
vrij van 8:30u - 20:00u
za van 09:30u - 17:00u
0541 - 571 760

Email ons

Vragen over private lease? 

Stuur een e-mail naar onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!
ma - vrij van 08:30u - 18:00u
za van 09:30u - 17:00u

Kom langs op:
Goudstraat 70,
Hengelo