Waarom private lease?

Een gloednieuwe auto rijden met lage maandlasten, lange tijd was het alleen voor zakelijke leaserijders weggelegd. Met de komst van private lease of privélease, kunnen nu ook particulieren een gloednieuwe auto rijden voor een laag vast maandbedrag. Dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar hoe werkt het? Wat zijn de voordelen en waar moet je op letten?

Wat is het?

Een vast maandelijks bedrag voor een nieuwe auto

De leasemaatschappij zorgt vervolgens voor het onderhoud, de verzekering en de reparaties. Aan het einde van de contractperiode lever je de auto weer in en kun je desgewenst een nieuwe private lease auto uitzoeken of de auto overnemen. Private lease is daarmee praktisch hetzelfde als zakelijke lease, met een paar kleine verschillen. Zo zijn de bedragen inclusief BTW en je betaalt bij private lease geen bijtelling.

Inbegrepen in het contract
 • Onderhoud
 • Banden
 • Reparaties
 • Pechhulp
 • All-risk verzekering
 • Wegenbelasting
Niet inbegrepen
 • Brandstof

Wat zijn de voordelen?

Dus je kunt ook bij ons je eerste auto leasen!

Naast de vele voordelen van een nieuwe auto biedt private lease in hoofdlijnen de volgende voordelen:

 • Je rijdt altijd in een nieuwe auto
 • Geen onvoorziene kosten bij reparaties en onderhoud
 • Geen gedoe met het kopen en verkopen van een auto, de auto blijft eigendom van de leasemaatschappij
 • Elke maand vaste bedragen, waardoor financiën altijd overzichtelijk zijn.
 • Je hoeft geen grote investering te doen, dit geld kun je gebruiken voor iets anders
 • Geen zorgen, alles is geregeld

Waar moet ik op letten?

Tussentijdse beëindiging

Net als zakelijke lease ga je bij private lease een contract aan voor 2, 3 of 4 jaar. Het voortijdig beëindigen van een contract is (net als bij de kabel- of telefoon provider) wel degelijk mogelijk maar brengt kosten met zich mee. Weet je niet waar je over vier jaar staat? Dan kun je wellicht beter een contract voor 2 jaar nemen om zo het risico te beperken.

Kilometers

In het contract is standaard 12.000 kilometer per jaar opgenomen. Dit betekent dat je elke maand 1000 kilometer vrij kunt rijden. Rijd je meer (bv. vanwege een langere afstand woon-werk verkeer)? Dan kun je ervoor kiezen om extra kilometers in het contract te verwerken of om eenmalig jaarlijks de te veel gereden kilometers af te rekenen. Je kunt vanaf 6 cent kilometers bijkopen. Hoe veel een kilometer kost is afhankelijk van het type auto dat je in private lease rijdt.

BKR

Een private lease contract is een financiering. Dat betekent dat de overeenkomst geregistreerd wordt bij het BKR. In het geval van bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag beperkt een private lease contract jouw leencapaciteit. In een dergelijk geval heb je de mogelijkheid om de resterende termijnen in een keer te voldoen waardoor de registratie van uw private lease contract verdwijnt.

Aansprakelijkheid

De private lease auto komt doorgaans op naam van jou en/of jouw partner. Kennissen, familie en vrienden mogen onder toezicht in de auto rijden. Houd er wel rekening mee dat jij aansprakelijk blijft voor de auto, ook wanneer een ander schade rijdt met jouw auto.

Ben je overtuigd?

Ga dan naar de auto pagina en zoek snel uw eigen private lease auto uit!

Contact opnemen?

We horen het graag als je vragen hebt!

Bel ons0541 - 571 760
Mail onssales@directleaseprivate.nl
Bezoek onsDemmersweg 110, Hengelo
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief: