Autoabonnement: een goed alternatief voor private lease?

Het is relatief nieuw en het wordt steeds populairder: een maandabonnement op je auto. Wat is het precies en wat zijn de verschillen met private lease? Nog belangrijker, welke keuze past het beste bij jou? Wij leggen het je graag uit!

Wat is een autoabonnement?

Een autoabonnement, of een maandabonnement op een auto, is een relatief nieuwe vorm van mobiliteit. Je rijdt voor een vast bedrag per maand in een auto. Net zoals private lease dus. Met een auto abonnement, soms ook aangeduid als 'abonnement op een auto' of 'maandabonnement op een auto', geniet je van het gemak om maandelijks je auto te wisselen of in te leveren. 

DirectLease Wat is een autoabonnement?

Auto abonnement: flexibel maar duurder

Toch zijn er wel degelijk belangrijke verschillen met private lease. Het grootste verschil is dat het bij een autoabonnement om een kortlopend contract gaat van niet langer dan een jaar. Een auto abonnement is af te sluiten vanaf 1 maand. Dit brengt voordelen met zich mee, vooral voor mensen die voor korte tijd een auto nodig hebben. Een flexibel auto abonnement heeft wel een prijs: je maandbedrag is flink hoger dan bij een private leaseauto.

Wat is het verschil tussen een auto abonnement en private lease?

Private lease biedt je zekerheid en gemak: rijplezier zonder zorgen over onderhoud, verzekering of afschrijving. Een auto abonnement per maand is wat meer vrijblijvend. Je zit nergens lang aan vast, maar dit komt vaak met minder gunstige voorwaarden en hogere kosten per maand. De voor- én nadelen op een rijtje!

Autoabonnement

  • Één vast bedrag per maand
  • Alle kosten inbegrepen (excl. tanken/laden)
  • Geen BKR registratie
  • Contract vanaf 1 maand
  • Hoger maandbedrag
  • Beperkte keuze in merken/modellen
  • Niet altijd een nieuwe auto
  • Geen bescherming vanuit het Keurmerk Private Lease

Full operational lease

  • Één vast bedrag per maand
  • Alle kosten inbegrepen (excl. tanken/laden)

Wat past bij jou: een auto abonnement of private lease?

Heb jij slechts enkele maanden een auto nodig en neem je de hogere maandkosten voor lief? Dan is een maandelijks opzegbaar autoabonnement wellicht een interessante optie voor je. Zoek je graag een langere termijn oplossing met een lager maandbedrag? Kies dan voor private lease!

Naast het lagere maandbedrag profiteer je dan ook van de zekerheden van het Keurmerk Private Lease en kun je kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod!

DirectLease Wat past bij jou: een auto abonnement of private lease?

Een auto abonnement is maandelijks opzegbaar? Maar private lease ook!

Een auto abonnement per maand heeft wel zijn voordelen: je zit er niet lang aan vast. Wil jij ook liever geen jarenlang contract maar wel de voordelen van private lease? Dan bieden we de ideale tussenoplossing: maandelijks opzegbaar private leasen. Na 1 jaar is je private lease contract maandelijks op te zeggen: alle voordelen van private lease en alle flexibiliteit van een auto abonnement. Bekijk de maandelijks opzegbare auto’s!

Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - do van 8:30u - 21:00u
vrij van 8:30u - 20:00u
za van 09:30u - 17:00u
0541 - 571 760

 

Whatsapp

Stuur ons een bericht via Whatsapp! Handig voor het aanleveren van documenten, of om snel een vraag te stellen.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!
ma - do van 08:30u - 18:00u
vrij van 08:30u - 17:00u
za van 09:30u - 17:00u

Kom langs op:
Goudstraat 70,
Hengelo