Het einde van je leasecontract

Heb jij afscheid genomen van jouw leaseauto? Dan zal de auto worden geschouwd door onze professionals. We vertellen graag hoe dit proces is verlopen en waar wij rekening mee hebben gehouden.

Auto-inspectie

Alle ingeleverde leaseauto's worden op locatie bij DirectLease gecontroleerd door onze experts. De schouwing wordt uitgevoerd aan de hand van het innameprotocol. In dit rapport hebben we de acceptabele en onacceptabele schades vastgelegd.  DirectLease is degene die uiteindelijk bepaalt of er sprake is van waardevermindering van de leaseauto.

Als je ervoor hebt gekozen om de inspectie bij te wonen, inspecteer jij samen met een professional de auto. Heb je geen tijd om de inspectie bij te wonen of is de auto opgehaald door een van onze partners? Dan wordt eventuele schade vastgesteld als de auto bij DirectLease wordt geschouwd en niet op het moment van inleveren. Handig om te weten: je kunt het innamerapport van deze inspectie hieronder online bekijken. Op de eindfactuur staat de referentiecode vermeld.

Ik wil het inspectierapport inzien

DirectLease Auto-inspectie

Wat is acceptabele schade en wat niet?

Bij DirectLease werken we met gebruikersschade (acceptabele schade) en schade (onacceptabele schade). In het innameprotocol vind je diverse voorbeelden, welke aangeduid zijn met groene of rode vinkjes. We raden je aan om deze goed te bekijken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Acceptabele schade = slijtage of beschadigingen die gezien de leeftijd en de kilometerstand van de auto bij normaal gebruik van het voertuig verwacht kunnen worden.

Onacceptabele schade = hierbij gaat het om schades die niet toegerekend kunnen worden aan normaal gebruik of ouderdomsslijtage.

DirectLease Wat is acceptabele schade en wat niet?

Wanneer betaal ik eigen risico?

Zijn er bij het controleren van de leaseauto onacceptabele schades geconstateerd? Dan betaal je een eigen risico van maximaal €300 per schade (dit is dus per incident). Je betaalt uiteraard niets indien de schade verhaalbaar is op een andere partij. In de praktijk berekenen we (vrijwel) nooit meer dan €300 voor een eigen risico, echter volgens onze aanvullende voorwaarden artikel 26 mogen we dit verhogen naar maximaal €1.000.

Lever je de auto in en is een verhaalbare schade nog niet afgehandeld? Dan wordt het eigen risico voor deze gebeurtenis in rekening gebracht. Je ontvangt dit bedrag uiteraard terug als de schade alsnog is verhaald.

Bij ruitvervanging geldt een eigen risico van € 70,-. Een sterreparatie is voor jou in de meeste gevallen wel gratis.

DirectLease Wanneer betaal ik eigen risico?
Inspectierapport bekijken

Vul het kenteken en de referentiecode in van de auto die je wilt bekijken.

Heeft de auto geen kenteken, vul dan het chassisnummer in.

Kenteken:
 
Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - do van 8:30u - 21:00u
vrij van 8:30u - 20:00u
za van 09:30u - 17:00u
0541 - 571 760

 

Whatsapp

Stuur ons een bericht via Whatsapp! Handig voor het aanleveren van documenten, of om snel een vraag te stellen.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!
ma - do van 08:30u - 18:00u
vrij van 08:30u - 17:00u
za van 09:30u - 17:00u

Kom langs op:
Goudstraat 70,
Hengelo