Alles over het private leasecontract

Lees hier de belangrijkste dingen die je moet weten over het private leasecontract bij DirectLease, van het aanvragen tot inleveren van je leaseauto.

De voorwaarden voor een private leasecontract bij DirectLease

Private Lease van DirectLease kent geen strenge voorwaarden. Zo maken we bijvoorbeeld geen voorbehoud van een minimum- of maximumleeftijd en zijn er geen schadevrije jaren vereist. Wel moet je in ieder geval een geldig rijbewijs hebben en moet je woonachtig zijn in Nederland. Ben je woonachtig in België? Dan verwijzen we je graag door naar onze Belgische collega’s.

Als je een private lease-aanvraag gedaan hebt, voeren we een kredietcheck uit op basis van de zogenaamde draagkrachtnormen van het Keurmerk Private Lease waarbij wij zijn aangesloten. Met deze check kijken we naar je vaste lasten (zoals woonlasten en BKR-registraties) en je totale inkomen (inclusief eventuele toeslagen of alimentatie). Blijkt uit deze kredietcheck dat jij de financiële lasten van het leasecontract gedurende de periode van het contract voldoende kan dragen? Dan zijn er voor jou geen belemmeringen meer voor het rijden van een leaseauto bij DirectLease en helpen wij je graag bij het afsluiten van het leasecontract!

DirectLease De voorwaarden voor een private leasecontract bij DirectLease

Wat is inbegrepen in het leasetarief?

Bij DirectLease willen we zo veel mogelijk voor jou geregeld hebben zodat je zonder zorgen de weg op kan. Daarom zijn de volgende opties standaard bij jouw leasetarief inbegrepen:

Daarnaast is het ook mogelijk om tegen een bescheiden meerprijs verschillende extra opties aan je contract toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vervangend vervoer na 24 uur in plaats van 72 uur, een aanvullende schadeverzekering voor inzittenden, of het verlagen van je eigen risico.

Wat is niet inbegrepen bij jouw leasetarief? Eigenlijk alleen het tanken en het wassen van je auto. Daarnaast dien je uiteraard bekeuringen bij verkeersovertredingen ook zelf te betalen.

DirectLease Wat is inbegrepen in het leasetarief?

Het afleveren van jouw nieuwe leaseauto

Je mag zelf bepalen of je je nieuwe leaseauto wilt komen ophalen of dat je hem thuis wilt laten bezorgen. Als je ervoor kiest om de auto te laten bezorgen, wordt hiervoor € 75,- in rekening gebracht. Voor dit bedrag wordt je auto op elk gewenst adres in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden) bezorgd.

Je kan er ook voor kiezen om je private leaseauto op te halen bij een door ons aangewezen merkdealer. Zodra je auto klaarstaat ontvang je een bericht over de locatie van de merkdealer waar je de auto op kan halen.

DirectLease Het afleveren van jouw nieuwe leaseauto

Het eerder opzeggen van je leasecontract

Als je door een onverwachte gebeurtenis zoals een ontslag of scheiding het leasecontract eerder stop wilt zetten dan de einddatum van het contract, bieden wij jou een aantal opties.

Je kan er voor kiezen om een protectieplan op te nemen in je leasecontract. Dit plan zorgt ervoor dat je op ieder gewenst moment de leaseauto zonder afkoopsom in kunt leveren. Het protectieplan kun je als optie in je contract op laten nemen, dit kost je € 12,- per maand.

Heb je geen protectieplan maar wil je toch je contract eerder stopzetten? Dat kan, maar dan wordt er wel gebruikgemaakt van een afkoopregeling. Let er wel op dat het eerste jaar van het contract niet opzegbaar is. Als je dit wel wil, raden we je aan om gebruik te maken van het protectieplan.

Overname van je leasecontract

Het is ook mogelijk dat iemand anders jouw leasecontract overneemt. Het voorbehoud hierbij is wel dat wij verplicht zijn om altijd een nieuwe kredietcheck uit te voeren bij diegene die het contract wilt overnemen. Wanneer deze toetsing positief is, mogen wij van het Keurmerk Private Lease jouw contract wijzigen of overzetten naar iemand anders. Wij rekenen hiervoor altijd eenmalig € 298,-, tenzij de overname van het leasecontract een omzetting is van twee partners naar één en je ervoor gekozen had de contractoptie Protectieplan mee te nemen.

Je auto delen met anderen

In principe mag iedereen met een geldig rijbewijs de auto gebruiken. Directe gezinsleden, familie en vrienden kunnen dus allemaal met jouw auto rijden. Houd er wel rekening mee dat jij altijd verantwoordelijk blijft voor de auto.


Het inleveren van je leaseauto

Als je de auto gaat inleveren is het belangrijk dat je de auto online afmeldt en een inleverafspraak inplant. Je kan de auto online afmelden via het afmeldformulier. Je kan er voor kiezen om de auto op te laten halen of zelf in te leveren. Als je de auto laat ophalen brengen wij hiervoor € 75,- in rekening. Als je ervoor kiest om de auto zelf in te leveren, moet je er rekening mee houden dat dit uitsluitend kan bij Van Mossel Kia in Hengelo, Overijssel.

Als je auto is ingeleverd, wordt deze gecontroleerd door onze experts. Zij beoordelen de staat van je auto en kijken of er eventueel schades aan de auto zijn. Uiteraard wordt hier rekening gehouden met gebruiksschades die bij normaal gebruik van de auto niet te voorkomen zijn. Benieuwd wat kan vallen onder gebruiksschades? Dit kun je lezen in het innameprotocol.

Als je de auto zelf aflevert in Hengelo, kun je er ook voor kiezen om deze inspectie zelf bij te wonen. Als je hier geen tijd voor hebt of je laat de auto ophalen, adviseren we je om de AutoZelfScan app te gebruiken. Met behulp van deze app kun je zelf alvast een inspectie doen voordat je de auto inlevert. Als beloning voor het uitvoeren van deze inspectie ontvang je 50% korting op de ophaalkosten van  € 75,-. Let op: Deze zelfscan is geen vervanging van de schouwing die gedaan wordt door onze experts.

DirectLease Het inleveren van je leaseauto

Jouw mogelijkheden na afloop van het contract

Als je contract bij DirectLease afloopt brengen we je hiervan ruim van te voren op de hoogte. We bieden je een aantal opties waar je voor kunt kiezen na afloop van het contract.

Nieuw contract

Uiteraard hopen we dat je tevreden bent geweest over je auto en onze dienstverlening en zien we je graag weer een nieuwe auto uitkiezen om een volgende periode te gaan leasen bij ons. Je kunt dan gewoon een nieuwe aanvraag doen via de website.

Verlengen

Een alternatief is het verlengen van het huidige leasecontract. Dit is in sommige gevallen mogelijk, maar hangt wel af van een aantal factoren. Het beste kun je hiervoor contact opnemen met het Private Lease team om de mogelijkheden te bespreken. 

Overnemen

Jouw leaseauto is en blijft tijdens de looptijd in eigendom van DirectLease. Maar het is wel mogelijk om aan het einde van de looptijd de auto van DirectLease te kopen tegen de dan geldende dagprijs. Als je hier interesse in hebt kun je het beste contact opnemen met het Private Lease team, zij kunnen jou dan een passend voorstel voor het overnemen van de auto aanbieden.

 

DirectLease Jouw mogelijkheden na afloop van het contract

Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - do van 8:30u - 21:00u
vrij van 8:30u - 20:00u
za van 09:30u - 17:00u
0541 - 571 760

 

Whatsapp

Stuur ons een bericht via Whatsapp! Handig voor het aanleveren van documenten, of om snel een vraag te stellen.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!
ma - do van 08:30u - 18:00u
vrij van 08:30u - 17:00u
za van 09:30u - 17:00u

Kom langs op:
Goudstraat 70,
Hengelo