Private lease en mijn (toekomstige) hypotheek: wat zijn de mogelijkheden?

Private lease is een populaire keuze voor wie zorgeloos in een nieuwe auto wil rijden, zonder grote investering vooraf. Echter, wanneer je een huis wilt kopen en een hypotheekaanvraag doet, is het belangrijk om te weten hoe een leasecontract invloed kan hebben op jouw leencapaciteit.

Impact van private lease op je hypotheekruimte

Wanneer je een private leasecontract aangaat, wordt deze financiële verplichting vastgelegd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Dit wordt gedaan om te waarborgen dat financiële verplichtingen overzichtelijk blijven. Een leasecontract wordt daarom als een vorm van krediet gezien, net zoals een lening of creditcardschuld. Dit heeft directe invloed op hoeveel je kunt lenen voor een hypotheek, omdat geldverstrekkers kijken naar je totale maandelijkse verplichtingen.

DirectLease Impact van private lease op je hypotheekruimte

Hoe wordt dit berekend?

De berekening van je maximale hypotheek wordt mede bepaald door de verhouding tussen je inkomen en je vaste lasten. Private lease verhoogt je vaste lasten en verlaagt daarmee het bedrag dat je maximaal kunt lenen voor een huis. 

Tips om de invloed van jouw leasecontract op je hypotheek te minimaliseren

  • Kies een kortere looptijd voor je leasecontract. Hierdoor wordt de periode waarin je financiële verplichtingen hebt, verminderd. Een goede optie voor extra flexibiliteit is een maandelijks opzegbaar contract. Met een maandelijks opzegbaar contract heb je de mogelijkheid jouw contract na één jaar kosteloos maandelijks op te zeggen.

  • Overweeg een vooruitbetaling te doen op je leaseauto: Dit verlaagt het maandelijkse leasebedrag, waardoor je minder financiële last hebt.

Advies voor toekomstige huizenkopers met een leaseauto

Als je van plan bent een huis te kopen en je hebt of wilt een private leasecontract, overleg dan met een hypotheekadviseur. Deze kan je helpen bij het maken van de juiste keuze in jouw specifieke situatie en adviseren over de beste timing en strategie voor zowel je leasecontract als je hypotheekaanvraag.

DirectLease Advies voor toekomstige huizenkopers met een leaseauto

Heb je vragen?

Hoewel private lease aantrekkelijke voordelen biedt, is het belangrijk om rekening te houden met de impact ervan op je financiële ruimte bij het aanvragen van een hypotheek. Door goed te plannen en je bewust te zijn van de implicaties, kun je zowel genieten van een nieuwe auto als investeren in een eigen woning. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je hierover graag een persoonlijk advies wilt. Neem gerust contact op met onze collega’s zodat we de mogelijkheden voor jou kunnen bespreken!

Rob Waalwijk - DirectLease

Rob Waalwijk

Medewerker Private Lease
E-mail Rob
Bel 0541 571 760

Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - do van 8:30u - 21:00u
vrij van 8:30u - 20:00u
za van 09:30u - 17:00u
0541 - 571 760

 

Whatsapp

Stuur ons een bericht via Whatsapp! Handig voor het aanleveren van documenten, of om snel een vraag te stellen.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!
ma - do van 08:30u - 18:00u
vrij van 08:30u - 17:00u
za van 09:30u - 17:00u

Kom langs op:
Goudstraat 70,
Hengelo