Onderhoud, APK, en bandenvervanging

Bij DirectLease zit het onderhoud, APK en bandenvervanging van je private leaseauto standaard bij je leasetarief inbegrepen. Wel zo handig! Wat betreft het proces zijn er wel een aantal dingen die goed zijn om te weten.

Wanneer moet ik een onderhoudsbeurt uit laten voeren?

Het verschilt per auto wanneer er onderhoud moet worden uitgevoerd. De meeste auto’s van tegenwoordig geven een melding op het dashboard dat er een onderhoudsbeurt nodig is. Daarnaast staat er meestal een onderhoudsinterval in het onderhoudsboekje. Dit onderhoudsboekje kun je vinden in het dashboardkastje van je auto. Hierop staat beschreven na hoeveel kilometer je auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. Gemiddeld gesproken is het zo dat een auto één keer per jaar of bij het bereiken van +/- 15.000 kilometer naar een dealer moet voor onderhoud. Mocht je twijfelen of een onderhoudsbeurt nodig is of niet kun je altijd contact opnemen met DirectLease.

Voor klein onderhoud zoals het bijvullen van ruitenwisservloeistof hoef je niet persé een onderhoudsbeurt in te plannen, dit mag je zelf ook doen. Wij adviseren je wel om het bijvullen van olie niet zelf te doen. Wanneer er namelijk motorische schade ontstaat door bijvoorbeeld de verkeerde of teveel olie bij te vullen kunnen de kosten voor reparatie op jou verhaald worden. Hier geldt dan niet het maximale eigen risico van € 300. Het laten bijvullen van de olie bij een dealer kost je verder niks, de kosten hiervan zijn voor DirectLease.

Moet ik een onderhoudsbeurt van tevoren melden?

Ja, je kunt heel makkelijk via onze werkplaatsplanner een onderhoudsbeurt inplannen. Als je de onderhoudsbeurt inplant via de werkplaatsplanner van DirectLease profiteer je van de DirectLease Premium Service. Deze Premium Service biedt je een aantal grote voordelen:

  • Je leaseauto wordt gratis opgehaald en teruggebracht op de door jou gewenste tijdstippen (<20km van een werk- of privélocatie) OF je krijgt 1 dag gratis vervangend vervoer; ook als dit niet standaard is opgenomen in jouw leasecontract.
  • Je leaseauto krijgt netjes een schoonmaakbeurt

DirectLease biedt Premium Service aan in samenwerking met het Van Mossel dealernetwerk. De enige voorwaarde om deze Premium Service te krijgen is dat jouw woonadres binnen 20 km van een Van Mossel vestiging ligt. Van Mossel heeft een goede spreiding over het hele land, op de website van Van Mossel kan je gemakkelijk een vestiging bij jou in de buurt vinden. Als er binnen 20 km van jouw woonadres geen Van Mossel vestiging te vinden is mag je naar je eigen merkdealer, dus een dealer met hetzelfde merk als jouw leaseauto, voor het onderhoud. Hiervoor hoef je niet de werkplaatsplanner in te vullen maar kun je rechtstreeks met de betreffende dealer een onderhoudsafspraak inplannen. Houd er wel rekening mee dat de Premium Service hier niet van toepassing is.

 Plan een onderhoudsafspraak in

Wat zijn de kosten van een onderhoudsbeurt?

Onderhoud zit bij DirectLease standaard bij je leaseprijs inbegrepen, en kost je daarom niks extra! Mocht tijdens de onderhoudsbeurt blijken dat de auto schade heeft die niet onderhoud gerelateerd is, geldt er een eigen risico van maximaal € 300 per schade.

Moet ik ook de APK keuring laten uitvoeren?

Ja, wanneer de auto een APK keuring moet krijgen kun je dit zelf inregelen. Ook voor het inplannen van de APK keuring kun je gemakkelijk een afspraak maken via de werkplaatsplanner. Let er wel op dat jij als berijder verantwoordelijk bent voor het op tijd laten uitvoeren van de APK. Wij sturen je 8 weken voordat de APK van de auto afloopt een herinnering per e-mail toe. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Plan je APK keuring in

En hoe zit het met de kosten van nieuwe banden?

Bij normaal gebruik en reguliere slijtage van de banden worden de kosten voor het plaatsen van nieuwe banden door DirectLease betaald. Als je een lekke band krijgt door bijvoorbeeld een spijker zal de dealer bepalen of er uit veiligheidsoverwegingen een nieuwe band geplaatst moet worden of dat de huidige band nog gerepareerd kan worden. Wanneer de band gerepareerd kan worden zijn er geen kosten voor jou. Mocht het zo zijn dat de band vervangen dient te worden, dan zou dit onder het eigen risico van € 300 kunnen vallen. Er wordt hierin rekening gehouden met het restprofiel dat nog op de band  zat. Voor een voorbeeld van hoe dit precies berekend wordt, kun je eens kijken op  Hoe gaan jullie om met bandschade? – DirectLeasePrivate.nl.

Plan je bandenwissel afspraak in

Heb je nog andere vragen? Kijk dan op onze veel gestelde vragen pagina of neem contact met ons op door te bellen naar het volgende telefoonnummer: 0541 - 571 760
Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - do van 8:30u - 21:00u
vrij van 8:30u - 20:00u
za van 09:30u - 17:00u
0541 - 571 760

 

Whatsapp

Stuur ons een bericht via Whatsapp! Handig voor het aanleveren van documenten, of om snel een vraag te stellen.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!
ma - do van 08:30u - 18:00u
vrij van 08:30u - 17:00u
za van 09:30u - 17:00u

Kom langs op:
Goudstraat 70,
Hengelo