Financial lease vs. full operational private lease: wat moet je weten?

In de zoektocht naar de perfecte auto kom je vaak de termen financial lease en private lease tegen. Maar wat betekenen deze termen precies en welke optie is het beste voor jou? Wij praten je graag bij!

Wat is financial lease?

Financial lease werkt eigenlijk als een lening voor de aanschaf van een auto. Het is vergelijkbaar met kopen op afbetaling, waarbij de leasemaatschappij als een soort bank fungeert​. Je wordt direct economisch eigenaar van de auto, wat inhoudt dat de auto op jouw naam staat en je aan het einde van de leaseperiode volledig eigenaar wordt. Deze leasevorm is vooral populair onder ondernemers, omdat je kunt profiteren van fiscale voordelen zoals renteaftrek en investeringsaftrek.

DirectLease Wat is financial lease?

Is financial lease ook voor particulieren mogelijk?

Ja, financial lease is ook beschikbaar voor particulieren. Het biedt een manier om zonder direct een grote investering te doen toch in een nieuwe of gebruikte auto te rijden. Echter, de kosten zoals onderhoud, verzekering, en wegenbelasting komen wel voor jouw rekening.

Het verschil met full operational (private) lease

Bij private lease huur je eigenlijk een auto van de leasemaatschappij voor een vaste periode en een vast maandbedrag. In dit maandbedrag zijn alle kosten opgenomen, behalve de brandstof. De leasemaatschappij blijft economisch en juridisch eigenaar. Dit betekent dat kosten van onderhoud, verzekeringen, en belastingen door de leasemaatschappij worden gedragen. 

Je rijdt dus zorgeloos rond, zonder je druk te hoeven maken over onverwachte kosten. Een groot voordeel van private lease bij DirectLease is de flexibiliteit in het aantal kilometers: hoewel er een aantal kilometers per jaar wordt afgesproken, kun je tegen een afgesproken tarief meer rijden zonder zorgen.

Financial lease

 • Je blijft economisch eigenaar van de auto
 • Fiscale voordelen voor ondernemers
 • Geen maximum aantal kilometers
 • Zelf verantwoordelijk voor onderhoud & verzekering
 • Een aanbetaling is vaak vereist
 • Risico van waardevermindering op de auto

Full operational lease

 • Maandelijkse kosten zijn all-inclusive (onderhoud, verzekering, belastingen)
 • Geen aanbetaling vereist
 • Geen risico op waardevermindering van de auto
 • Afgesproken aantal kilometers per jaar
 • Leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto

Waarom biedt DirectLease geen financial lease aan?

Bij DirectLease focussen we op het aanbieden van full operational private lease, omdat we geloven in het bieden van een zorgeloze rijervaring voor onze klanten. We nemen alle bijkomende zorgen uit handen en bieden een compleet pakket aan voor een vast maandbedrag. Dit past bij onze visie van simpel, helder en persoonlijk leasen.

DirectLease Waarom biedt DirectLease geen financial lease aan?

Waarom is private lease een beter alternatief?

Voor velen is private lease via DirectLease een aantrekkelijke optie omdat het gemak en zekerheid biedt. Geen zorgen over onderhoud, verzekering, of doorverkoop aan het eind van de leaseperiode: wij regelen alles. Dit maakt private lease bij DirectLease niet alleen een praktische, maar ook een slimme keuze voor wie op zoek is naar flexibiliteit en comfort in mobiliteit.

Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - do van 8:30u - 21:00u
vrij van 8:30u - 20:00u
za van 09:30u - 17:00u
0541 - 571 760

 

Whatsapp

Stuur ons een bericht via Whatsapp! Handig voor het aanleveren van documenten, of om snel een vraag te stellen.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!
ma - do van 08:30u - 18:00u
vrij van 08:30u - 17:00u
za van 09:30u - 17:00u

Kom langs op:
Goudstraat 70,
Hengelo