Waarom kiezen voor private lease?

Een gloednieuwe auto rijden met lage maandlasten, lange tijd was het alleen voor zakelijke leaserijders weggelegd. Met de komst van private lease of privélease, kunnen nu ook particulieren een gloednieuwe auto rijden voor een laag vast maandbedrag. Dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar wat is het voordeel van private lease en waar moet je op letten?

Wat zijn de voordelen van private lease?

Alles geregeld, lekker voorspelbaar
  • Je rijdt altijd in een nieuwe auto
  • Geen onvoorziene kosten bij reparaties en onderhoud
  • Geen gedoe met het kopen en verkopen van een auto, de auto blijft eigendom van de leasemaatschappij
  • Elke maand vaste bedragen, waardoor financiën altijd overzichtelijk zijn
  • Je hoeft geen grote investering te doen, dit geld kun je gebruiken voor iets anders
  • Geen zorgen, alles is geregeld

Wat zijn de nadelen van private lease?

Echte nadelen kent private lease niet. Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden als je overweegt een private lease contract aan te gaan:

  • Private lease is vaak een financiële verplichting voor langere tijd (je hebt de keuze uit 24, 36, 48 of 60 maanden). Lease jij liever voor een kortere periode? Bekijk dan eens ons maandelijks opzegbaar aanbod!
  • Het is belangrijk dat je kunt inschatten hoeveel kilometers je rijdt.
  • De auto is tijdens het leasen of na de leaseperiode niet jouw economische eigendom.

De voor- en nadelen van private lease afwegen

Waar moet ik op letten?

Tussentijdse beëindiging

Net als zakelijke lease ga je bij private lease een contract aan voor 1, 2, 3, 4 of 5 jaar. Het voortijdig beëindigen van een contract is (net als bij de kabel- of telefoon provider) mogelijk, maar brengt over het algemeen wel kosten met zich mee. Weet je niet waar je over vier jaar staat? Dan past een contract voor 2 jaar misschien beter bij jou, zodat je eventuele risico's kunt beperken. Of kies voor een leaseauto met een maandelijks opzegbaar leasen, dan mag je de auto al na één jaar op elk gewenst moment kosteloos inleveren.

Kilometerbundels

Als je kiest voor PrivateLease van DirectLease kun jij met jouw auto minimaal 12.000 en maximaal 30.000 kilometer per jaar rijden. Houd hierbij rekening dat als je kiest voor een hoger kilometrage per jaar (bv. vanwege een langere afstand woon-werk verkeer), het maandelijkse leasebedrag iets hoger wordt. Het zit namelijk zo: op onze website bieden wij altijd de leaseprijs vanaf 12.000 kilometer aan. Wanneer je de auto gaat samenstellen (kleur en looptijd), kun jij echter met behulp van een schuifbalk zelf aangeven hoeveel kilometers jij per jaar wilt rijden. Het leasebedrag wordt dan automatisch aangepast. Zo weet je direct waar jij aan toe bent. 

Kom je er tijdens jouw leaseperiode achter dat je toch meer kilometers rijdt dan dat in jouw leasecontract staat? Geen enkel probleem, dit kunnen we altijd aanpassen. Neem contact op met ons team en zij vertellen jou waar je rekening mee moet houden.

BKR

Een private lease contract is een financiering. Dat betekent dat de overeenkomst geregistreerd wordt bij het BKR. In het geval van bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag beperkt een private lease contract jouw leencapaciteit. In een dergelijk geval heb je de mogelijkheid om de resterende termijnen in een keer te voldoen waardoor de registratie van je private lease contract verdwijnt.

Aansprakelijkheid

De private lease auto komt doorgaans op naam van jou en/of jouw partner. Kennissen, familie en vrienden mogen onder toezicht in de auto rijden. Houd er wel rekening mee dat jij aansprakelijk blijft voor de auto, ook wanneer een ander schade rijdt met jouw auto.

Is private lease iets voor jou?

Bekijk ons aanbod zoek snel jouw eigen private lease auto uit!
Bekijk ons private lease aanbod

Waarom private lease van DirectLease?

Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - do van 8:30u - 21:00u
vrij van 8:30u - 20:00u
za van 09:30u - 17:00u
0541 - 571 760

 

Whatsapp

Stuur ons een bericht via Whatsapp! Handig voor het aanleveren van documenten, of om snel een vraag te stellen.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!
ma - do van 08:30u - 18:00u
vrij van 08:30u - 17:00u
za van 09:30u - 17:00u

Kom langs op:
Goudstraat 70,
Hengelo