DirectLease Veilig op reis met je leaseauto

Veilig op reis met je leaseauto

Lees hier alles wat je moet weten om zorgeloos met je leaseauto op vakantie te kunnen gaan!

Niet onbelangrijk: controleer je auto!

Wil je graag onbezorgd op vakantie gaan met jouw leaseauto? Controleer dan van tevoren altijd de motorolie, koelvloeistof en bandenspanning en zorg ervoor dat periodieke onderhoudsbeurten zijn uitgevoerd. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan tijdens je vakantie!

DirectLease Niet onbelangrijk: controleer je auto!

Wat moet je bij je hebben als je op vakantie gaat met je leaseauto?

We raden je altijd aan om de volgende drie documenten bij de hand te hebben:

1. Kentekenbewijs / kentekenkaartje

2. Verzekeringsbewijs (groene kaart)

Download de meest recente versie hier: Verzekeringsbewijs / groene kaart
(directlease.nl)
. Controleer of je ook een geprinte versie bij je dient te hebben. Zie hiervoor de volgende link: https://www.cobx.org/highcharts-map

3. Schadeformulier

Download hier het Europese schadeformulier: Europees Aanrijdingsformulier

Milieustickers

In veel Europese landen zijn milieustickers verplicht om toegang te krijgen tot bepaalde steden en gebieden. Deze stickers laten zien hoe milieuvriendelijk je auto is en helpen bij het verminderen van vervuiling. Hier zijn enkele landen waar je rekening moet houden met milieustickers:

  • Duitsland: een Umweltplakette is verplicht in nagenoeg alle grote steden, zoals Berlijn, München, Dortmund, Düsseldorf, Keulen en Stuttgart. In Duitsland zijn er drie kleuren milieustickers: groen, geel en rood. Alleen de groene sticker is nog geldig en wordt geaccepteerd in milieuzones. De gele en rode stickers zijn niet meer geldig en geven geen toegang tot deze zones! Daarnaast is er voor elektrische voertuigen een speciale blauwe sticker, de E-plakette. Het is belangrijk om te weten dat je, naast de blauwe sticker, ook altijd de groene milieusticker nodig hebt. Beide stickers zijn gekoppeld aan je voertuig en de groene sticker is onbeperkt geldig. Kijk voor een compleet overzicht van de plaatsen waar een sticker verplicht is op https://gis.uba.de/website/umweltzonen/. Bestel je Duitse milieusticker hier.
  • Frankrijk: voor het rijden in zones à faibles émissions (ZFE), zoals Parijs en Lyon, heb je een Crit'Air sticker nodig. Om te bepalen welke kleur milieusticker je nodig hebt voor jouw voertuig, moet je weten in welke emissieklasse je auto valt. Dit kun je eenvoudig controleren door je kentekengegevens in te vullen op ovi.rdw.nl

Tolvignet

Wanneer je op vakantie gaat met je leaseauto, is het belangrijk om te weten waar je een tolvignet nodig hebt. Hier is een overzicht van de landen waar een tolvignet verplicht is en hoe je deze kunt verkrijgen:

  • Oostenrijk: in Oostenrijk is een tolvignet verplicht voor alle snelwegen en expresswegen (A en S wegen). Je kunt kiezen tussen een fysiek vignet dat je op je voorruit plakt of een digitaal vignet. Beide zijn eenvoudig online te bestellen of verkrijgbaar bij tankstations nabij de grens.
  • Zwitserland: voor het rijden op de Zwitserse snelwegen heb je een tolvignet nodig dat je op de voorruit plakt. Dit vignet is verkrijgbaar bij tankstations, postkantoren, en online. Zorg ervoor dat je deze hebt voordat je de grens oversteekt. Let op! Reis je met een caravan of vouwwagen? Dan heb je twee vignetten nodig, één voor de auto en één voor de aanhanger.

Kijk voor meer informatie op de ANWB reiswijzer.

Ga je met een caravan op vakantie?

Hou dan rekening met het volgende:
  1. Heeft de caravan een ander kenteken? Dan is het van belang dat het kenteken van de caravan op het verzekeringsbewijs (groene kaart) staat.
  2. Op het moment dat de caravan gekoppeld is aan de leaseauto, is de schade die je met jouw caravan bij een ander veroorzaakt verzekerd via de autoverzekering (WA-dekking). Staat de caravan los van de auto, dan valt deze onder de verzekering van de caravan. De schade aan jouw caravan is dus niet meeverzekerd. Daarom dien je voor de caravan zelf een verzekering af te sluiten.
  3. Is de caravan lichter dan 750 kilo? Dan ben je met de huidige groene kaart verzekerd voor ongelukken in de landen die op de groene kaart staan.
  4. Is de caravan zwaarder dan 750 kilo? Dan heb je in Duitsland, Polen en Spanje een andere groene kaart nodig. 
Heb je een andere of extra groene kaart nodig? Mail ons dan op info@directlease.nl!

DirectLease Ga je met een caravan op vakantie?

Verzekeringsbewijs / Groene kaart

Het aanvragen van een verzekeringsbewijs (groene kaart) is nog nooit zo makkelijk geweest. Je kunt het nu eenvoudig en zelf aanvragen bij DirectLease.

Download jouw groene kaart

Welke verplichte attributen moet ik meenemen?

Waar kan ik wel of niet laden met mijn elektrische auto?

Laden in Nederland

Wanneer je beschikt over een nationale laadpas kun je bij bijna alle openbare laadpalen in Nederland terecht. 

Let op: Sommige snelladers zoals Tesla, BP Pulse, Total en Ionity zijn niet beschikbaar voor het NL-MTC laadpas. 


Laden in het buitenland

Opladen in het buitenland kan alleen wanneer je beschikt over een internationale laadpas. Controleer daarom het type laadpas wat je hebt. De tekst op de pas moet beginnen met NL-MTE. Met de internationale laadpas die je via ons krijgt heb je dekking bij circa 250.000 laadpalen in Europa.

Let op: met een laadpas voor laden in Europa (NL-MTE) zijn PowerD en Tesla niet beschikbaar.

In de app stores vind je onder de zoekterm “EU laadpas” de app van Last Mile Solution die je helpt om eenvoudig in Europa een laadpaal in jouw omgeving of op de route te vinden. (Google Play en App Store).

DirectLease Waar kan ik wel of niet laden met mijn elektrische auto?

Heb je nog vragen over jouw vakantierit?

Vraag het gerust aan onze collega's, zij helpen je graag!

Arthur Vaanholt - DirectLease

Arthur Vaanholt

Teamleider Operations
E-mail Arthur
Bel 0541 571 760

Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - do van 8:30u - 21:00u
vrij van 8:30u - 20:00u
za van 09:30u - 17:00u
0541 - 571 760

 

Whatsapp

Stuur ons een bericht via Whatsapp! Handig voor het aanleveren van documenten, of om snel een vraag te stellen.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!
ma - do van 08:30u - 18:00u
vrij van 08:30u - 17:00u
za van 09:30u - 17:00u

Kom langs op:
Goudstraat 70,
Hengelo