DirectLease 7 tips om jouw auto winterproof te maken!

7 tips om jouw auto winterproof te maken!

De winter is weer volop in gang. Een zware periode voor je auto: gladde wegen, bevroren ruiten en lege accu’s. Bereid je auto en je rijstijl er op voor. Met deze tips rij jij met je auto straks helemaal winterproof de weg op!

Heb jij je auto al voorbereid op de winter?

In de winter wil je toch ook zonder gedoe de weg op? Wij geven jou enkele tips om het een stuk gemakkelijker te maken voor jou maar ook voor de auto.

Tip 1: kijk extra om naar je accu
De accu is tijdens de winter vaak extra kwetsbaar omdat de accu bij koude temperaturen harder moet werken. Om ervoor te zorgen dat je accu niet kapot gaat, kun je een aantal dingen doen:

  • Rij niet alleen korte ritten
    Bij het starten van de motor moet de auto telkens veel kracht gebruiken. Zo gaat de accu snel achteruit. Daarom kan het geen kwaad om af en toe langer te rijden. Wanneer dit niet mogelijk is kun je ook regelmatig bijladen met een acculader.

  • Sta niet te lang stil
    Je auto kan beschadigd raken als je van plan bent een aantal weken niet te rijden. Bij geen gebruik kan de accu na verloop van tijd de spanning verliezen.

  • Negeer geen waarschuwingssignalen
    Als er tijdens de koude temperaturen iets gebeurt met je accu, krijg je waarschuwingssignalen. Let hier goed op. 

Tip 2: handrem gebruiken = no-go
We adviseren je om de handrem niet in de winter te gebruiken. Door de koude temperaturen kan deze namelijk vast vriezen. In plaats daarvan kun je je automaat in de P-stand zetten en een handgeschakeldeauto in de versnelling.

Tip 3: gebruik de antivries variant van ruitensproeiervloeistof (blauwe kleur vloeistof)
Dit zorgt in de winter voor beter zicht. En zo bevriezen je ruiten niet. Een extra voordeel is dat schone ruiten minder snel beslaan. Je kunt ook beslagen ruiten voorkomen want die komen veel voor in de winter. Wij hebben hier enkele tips voor! Ook hebben wij tips om van een beslagen ruit af te komen.

Ook is het handig om ruitenwissers met antivries te nemen om ze te beschermen tegen de kou.

Tip 4: parkeer niet buiten
Bescherm je auto door hem niet buiten maar binnen te parkeren, bijvoorbeeld in een garage. Zo voorkom je dat de accu koud wordt en bevriezen de ruiten niet. Heb je geen garage? Een andere optie is om een anti-ijsdeken of hoes over de auto of de voorruit te plaatsen. Zo vermijd je krabben tijdens de winterse maanden!

Tip 5: smeer je auto in
Door rubbers van autodeuren en deursloten in te smeren voorkom je dat ze bevriezen. Dit kun je gemakkelijk met Vaseline of talkpoeder doen. Voor deursloten kun je ook speciale slotspray gebruiken.

Tip 6: heb altijd een setje winterspullen bij de hand
Handige spullen om bij je te hebben zijn: een slotontdooier, ruitontdooier, ijskrabber en een hoes voor de ruiten. Maar ook een kleed voor jezelf in geval van pech. Zo ben je altijd voorbereid op de winterse omstandigheden onderweg.

Tip 7: kies voor allweatherbanden of winterbanden
Heb je allweatherbanden of winterbanden in je leasecontract? Dan kun je tijdens het winterse weer makkelijker de weg op. Allweatherbanden of winterbanden zorgen dat je wat meer grip hebt op de weg bij koude temperaturen. Daarnaast zijn winterbanden in sommige Europese landen verplicht.

Heb je winterbanden in je leasecontract en wil je je zomerbanden wisselen? Plan dan een afspraak via onze werkplaatsplanner!

Vragen?

Wij helpen je graag om jou en jouw auto voorbereid de winter in te laten gaan. Heb je vragen over de bandenwissel, onderhoudsbeurt of andere vragen om de auto voor te bereiden op de winter? Stel ze vooral!

Bel ons!
Email ons!

DirectLease Vragen?
Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - do van 8:30u - 21:00u
vrij van 8:30u - 20:00u
za van 09:30u - 17:00u
0541 - 571 760

 

Whatsapp

Stuur ons een bericht via Whatsapp! Handig voor het aanleveren van documenten, of om snel een vraag te stellen.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!
ma - do van 08:30u - 18:00u
vrij van 08:30u - 17:00u
za van 09:30u - 17:00u

Kom langs op:
Goudstraat 70,
Hengelo