DirectLease Subsidie op een elektrische auto voor particulieren in 2024

Subsidie op een elektrische auto voor particulieren in 2024

Ga je elektrisch leasen? Dan kun je tot wel € 2.950 overheidssubsidie ontvangen op je elektrische private leaseauto in 2024. Voor nieuwe elektrische auto's kun je maandelijks €61,46 subsidie ontvangen. De subsidie voor gebruikte elektrische auto’s is niet meer beschikbaar in 2024. Het budget voor deze subsidie is overtekend. Lees hier alles over deze subsidie en hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen!

Wat is de SEPP-subsidie?

De overheid wil richting een schoner milieu. Vandaar dat ze particulieren, zoals jij, willen stimuleren om over te stappen op duurzaam rijden. Om jou een zetje in de goede richting te geven, kun jij eenmalig van 2020 t/m 2024 in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Als jij in deze periode ervoor kiest om elektrisch te leasen, kun jij een mooi geldbedrag van de overheid krijgen. De hoogte van deze subsidie hangt af van het soort auto dat je uitkiest: nieuw of tweedehands.

DirectLease Wat is de SEPP-subsidie?

Hoeveel is de subsidie op elektrische auto's?

De subsidiebedragen voor het aanschaffen of leasen van een elektrische auto in 2024 zijn bekend. Ga jij voor een nieuwe of tweedehands elektrische auto?

Subsidie voor nieuwe elektrische auto's: € 2.950

Om een subsidie op nieuwe elektrische auto te krijgen, heeft de overheid bepaald dat je minstens 4 jaar moet leasen. Dit betekent dat je een elektrische private leaseauto samenstelt met een looptijd van 48 of 60 maanden. Jij ontvangt dan over een periode van 4 jaar (vijfde jaar dus niet) maandelijks € 61,46. Momenteel is er nog 90% over van de subsidiepot van dit jaar!

Subsidie voor tweedehands elektrische auto's: deze subsidiepot is leeg

De subsidiepot voor tweedehands elektrische auto's is op. Het volledige budget voor de subsidie is verbruikt.

Je krijgt deze bedragen buiten jouw leasecontract om uitbetaald. Dat noemen wij nog eens een mooi zakcentje!

Let op: zet je tussentijds jouw leasecontract stop? Dan heb je over de resterende maanden geen recht meer op subsidie.

DirectLease Hoeveel is de subsidie op elektrische auto's?

Hoe kan je de subsidie voor een elektrische auto aanvragen?

Wil je milieubewust rijden en een paar duizend euro subsidie ontvangen? Bestel dan nu jouw leaseauto. Dan kun je met het getekende leaseovereenkomst een subsidieaanvraag indienen. Wij kunnen dit helaas niet voor jou doen. Het is namelijk verplicht dat de bestuurder dit zelf doet. Wil je de overheidssubsidie aanvragen? Je leest op rvo.nl precies hoe dat moet!

Is de levertijd van jouw auto langer dan 18 maanden? Dan kun je een verzoek doen tot uitstel van de indiening van je subsidieaanvraag. Dit kan met maximaal 6 maanden. Je hebt hiervoor een schriftelijke verklaring van de betreffende dealer nodig die aangeeft dat de levering van jouw elektrische auto vertraagd is. Dit kun je vervolgens indienen bij RVO, hier moet je zelf contact voor opnemen met het RVO.

Wacht niet te lang met indienen er zit namelijk een maximum op het aantal subsidieaanvragen. Dit komt doordat de overheid een jaarbudget voor de subsidiepot heeft vastgesteld.

Je kunt SEPP-subsidie aanvragen voor je elektrische personenauto.

DirectLease Hoe kan je de subsidie voor een elektrische auto aanvragen?

Voorwaarden voor subsidie op elektrische auto's

Heb je jouw elektrische leaseauto gevonden? Om de subsidie in 2024 te kunnen innen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Je leaset een volledig elektrische leaseauto. De subsidieregeling voor een elektrische auto geldt helaas niet voor een hybride of plug-in hybride auto. 
  • De volledig elektrische leaseauto heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • De catalogusprijs van de 100% elektrische auto mag niet hoger zijn dan € 45.000.*
  • Je hebt het leasecontract voor een gebruikte elektrische auto getekend op of na 1 januari 2024.
    Update 18 juli 2024: de subsidiepot voor gebruikte elektrische auto's in 2024 is leeg en kan niet meer worden gebruikt.
  • Je hebt het leasecontract voor een nieuwe elektrische auto getekend op of na 1 januari 2024.
  • Je dient de subsidieaanvraag binnen zestig dagen na datum van het getekende leasecontract in.
  • De leaseauto staat minimaal vier jaar op jouw naam.
  • Je hebt een geldig woonadres in Nederland.

Let op: Het betreft een overheidssubsidie van (maximaal) € 2.950. Deze subsidie dien jij zelf en dus voor eigen rekening en risico aan te vragen. DirectLease is op geen enkele wijze aansprakelijk voor het niet (tijdig) verkrijgen van deze subsidie. Meer informatie over de aanvraag vind je op rvo.nl!

*Door lange levertijden bestaat het risico dat door prijsstijgingen de catalogusprijs van de auto over de grens van € 45.000 gaat in de tijd die tussen het tekenen van jouw leasecontract en het aanvragen van jouw subsidie zit. Dit zou betekenen dat je subsidieaanvraag door het RVO wordt afgewezen. Als dit het geval is, moet je contact opnemen met het RVO. Zij gaan dan onderzoeken wat de waarde van je auto op de datum van ondertekening van het leasecontract was. Was de waarde toen nog wel onder de €45.000? Dan zal je subsidieaanvraag alsnog goedgekeurd worden (als ook aan de overige voorwaarden voldaan is).

DirectLease Voorwaarden voor subsidie op elektrische auto's

Is er ook subsidie op hybride auto’s?

Er is geen subsidie voor hybride auto’s omdat ze door de combinatie van elektriciteit en fossiele brandstof nog steeds CO₂ uitstoten. Hierdoor is het voor de langere termijn geen oplossing voor het klimaatprobleem, en is de hybride auto geen onderdeel voor de subsidie voor particulieren. De overheid heeft in het klimaatakkoord beschreven dat in 2030 alle nieuwe auto’s die verkocht worden emissieloos zijn. Daarom is de subsidie alleen toegankelijk voor 100% elektrische auto’s, en is de subsidie niet beschikbaar voor hybride auto’s in 2024. 

Is het ook mogelijk om subsidie voor een laadpaal thuis te ontvangen?

Momenteel is het niet mogelijk om als particulier een landelijke subsidie te ontvangen voor een laadpaal thuis, wel verstrekken sommige gemeenten een subsidie of is het mogelijk om een verzoek in te dienen voor het plaatsen van een openbaar laadpunt in de buurt.

DirectLease Is het ook mogelijk om subsidie voor een laadpaal thuis te ontvangen?
Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - do van 8:30u - 21:00u
vrij van 8:30u - 20:00u
za van 09:30u - 17:00u
0541 - 571 760

 

Whatsapp

Stuur ons een bericht via Whatsapp! Handig voor het aanleveren van documenten, of om snel een vraag te stellen.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!
ma - do van 08:30u - 18:00u
vrij van 08:30u - 17:00u
za van 09:30u - 17:00u

Kom langs op:
Goudstraat 70,
Hengelo