DirectLease Subsidie op een elektrische auto

Subsidie op een elektrische auto

Het subsidiebudget voor de nieuwe of gebruikte elektrische auto in 2021 is op! Je kunt vanaf 3 januari 2022 09:00 uur weer een aanvraag indienen.

Je leest hier alles over de ontwikkelingen op het gebied van subsidie voor een gebruikte of nieuwe elektrische auto. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leasen en geld terugkrijgen, dat kan echt! Je kunt namelijk een overheidssubsidie ontvangen als je een volledig elektrische auto (nieuw en occasion) gaat leasen als particulier. Dit bedrag kan oplopen tot € 3.350 in 2022! We leggen je hier graag uit hoe dit zit en welk elektrisch aanbod er momenteel is. Wij helpen jou graag op weg zodat jij snel en gemakkelijk jouw keuze kunt maken voor een elektrische private leaseauto in 2022. 

 

Waarom ontvang ik subsidie?

De overheid wil richting een schoner milieu, vandaar dat ze particulieren, zoals jij, willen stimuleren om over te stappen op duurzaam rijden. Om jou een zetje in de goede richting te geven, kun jij eenmalig van 2020 t/m 2025 in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Als jij in deze periode ervoor kiest om elektrisch te leasen, kun jij een mooi geldbedrag van de overheid krijgen. De hoogte van deze subsidie hangt af van het soort auto dat je uitkiest: nieuw of tweedehands. 

DirectLease Waarom ontvang ik subsidie?

Wat zijn de subsidie bedragen?

De subsidiebedragen voor het aanschaffen of leasen van een elektrische auto in 2022 zijn bekend. Ga jij voor een nieuwe of tweedehands elektrische auto?

Nieuwe elektrische leaseauto: € 3.350
Om een subsidie op jouw elektrische auto te krijgen, heeft de overheid bepaald dat je minstens 4 jaar moet leasen. Dit betekent dat je een elektrische private leaseauto samenstelt met een looptijd van 48 of 60 maanden. Jij ontvangt dan over een periode van 4 jaar (vijfde jaar dus niet) maandelijks € 69. 

Occasion leaseauto: € 2.000
Kies je voor een elektrische tweedehands auto? Dan ontvang jij een subsidiebedrag van € 2.000. Dit bedrag wordt verdeeld over een looptijd van 4 jaar (48 maanden). De overheid betaalt jou dan maandelijks € 41 uit. 

Je krijgt deze bedragen buiten jouw leasecontract om uitbetaald. Dat noemen wij nog eens een mooi zakcentje!

Let op: zet je tussentijds jouw leasecontract stop? Dan heb je over de resterende maanden geen recht meer op subsidie.

DirectLease Wat zijn de subsidie bedragen?

Subsidie zelf aanvragen

Wil je milieubewust rijden en een paar duizend euro subsidie ontvangen? Bestel dan nu jouw leaseauto. Dan kun je met het getekende leaseovereenkomst een subsidie aanvraag indienen. Wij kunnen dit helaas niet voor jou doen, het is namelijk verplicht dat de bestuurder dit zelf doet. Wil je de overheidssubsidie aanvragen? Je leest hier precies hoe dat moet!

Wacht niet te lang met indienen er zit namelijk een maximum op het aantal subsidie aanvragen. Dit komt doordat de overheid een jaarbudget voor de subsidiepot heeft vastgesteld.

Het subsidiebudget voor de nieuwe of gebruikte elektrische auto in 2021 is op! Je kunt vanaf 3 januari 2022 09:00 uur weer een aanvraag indienen.

DirectLease Subsidie zelf aanvragen

Onze nieuwe, maar al op kenteken gezet, auto.

Hoe ziet de subsidiepot voor 2022 eruit?

Nieuwe elektrische leaseauto
In 2022 is er meer budget vrij gemaakt: € 90 miljoen in totaal. Hiervan is € 71 miljoen gereserveerd voor nieuwe modellen. Er is geen budget meer beschikbaar voor nieuwe elektrische auto's in 2021.

Elektrische occasion leaseauto
Het jaarbudget voor gebruikte elektrische auto's in 2022 is vastgesteld op een bedrag van € 20,4 miljoen euro. Vanaf maandag 3 januari 2022 kun je weer een subsidie aanvraag indienen. Er is geen budget meer beschikbaar voor gebruikte elektrische auto's in 2021.

 

Voorwaarden

Heb je jouw elektrische leaseauto gevonden? Om de subsidie in 2022 te kunnen innen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Je leaset een volledig elektrische leaseauto. De subsidieregeling voor een elektrische auto geldt helaas niet voor een hybride of plug-in hybride auto. 
  • De volledig elektrische leaseauto heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • De catalogusprijs van de 100% elektrische auto mag niet hoger zijn € 45.000.
  • Je hebt het leasecontract voor een gebruikte elektrische auto getekend op of na 3 januari 2022.
  • Je hebt het leasecontract voor een nieuwe elektrische auto getekend op of na 3 januari 2022.
  • Je dient de subsidie aanvraag binnen zestig dagen na datum van het getekende leasecontract in.
  • De leaseauto staat minimaal vier jaar op jouw naam.
  • Je hebt een geldig woonadres in Nederland.

Let op: Het betreft een overheidssubsidie van (maximaal) € 3.350. Deze subsidie dien jij zelf en dus voor eigen rekening en risico aan te vragen. DirectLease is op geen enkele wijze aansprakelijk voor het niet (tijdig) verkrijgen van deze subsidie. Indien je geen subsidie krijgt, omdat dit bijvoorbeeld niet tijdig of niet volledig is aangevraagd, dan wel dat de subsidie niet meer beschikbaar is omdat het overheidsbudget op is, dan kun jij je niet verhalen op DirectLease. Meer informatie over de aanvraag vind je hier!

DirectLease Voorwaarden
Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - do van 8:30u - 21:00u
vrij van 8:30u - 20:00u
za van 09:30u - 17:00u
0541 - 571 760

Email ons

Vragen over private lease? 

Stuur een e-mail naar onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!
ma - vrij van 08:30u - 18:00u
za van 09:30u - 17:00u

Kom langs op:
Goudstraat 70,
Hengelo